Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 maart 2017

Brief Alexander Pechtold aan Verkenner Schippers

Lees hier de reactie van Alexander Pechtold op zijn gesprek met Verkenner Edith Schippers (VVD) en de brief die hij namens de D66-fractie aan Schippers heeft overhandigd.

Alexander Pechtold: “Met deze brief in mijn binnenzak ben ik zojuist bij Verkenner Edith Schippers langs geweest. Na overleg met de nieuwe fractie vanmorgen heb ik haar verteld dat D66 in wil zetten op een kabinet waar we ons ook in de campagne voor hebben uitgesproken. Een evenwichtig kabinet vanuit het politieke midden. Een progressief kabinet dat links en rechts verbindt. Wat ons betreft is dat een kabinet waarin de grootste partij én de grote winnaars samenwerken. Concreet: een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks.

Zo’n coalitie doet recht aan de uitslag van de verkiezingen. En met deze partijen is het naar onze overtuiging mogelijk om belangrijke onderwerpen zoals klimaat- en energie, onderwijs en innovatie en sociale en economische vernieuwing verder te brengen. Nu maar afwachten wat andere partijen adviseren. En waar Verkenner Schippers uiteindelijk mee komt.”

Lees hier de brief van Alexander Pechtold aan Verkenner Edith Schippers.

Tweet dit artikelDeel dit artikel op Facebook
Alexander Pechtold
Fractievoorzitter